matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź czy równość jest tożsamością trygonometryczną
Do:
cos
4
α + sin
2
α x cos
2
α + sin
4
α = 1
19 wrz 18:48
Vax:
Nie jest, bo to jest równoważne (sin
2
α+cos
2
α)
2
− sin
2
αcos
2
α = 1 ⇔ sinαcosα = 0 co w ogólności nie jest prawdą.
19 wrz 18:51