matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość, stosując wzór skróconego mnożenia a^3+b^3=(a-b)(a^2+ab+b^2
Sandra:
216x
6
−64y
3
= a
3
+b
3
=(a−b)(a
2
+ab+b
2
19 wrz 18:48
Vax:
⇔ (6x
2
)
3
− (4y)
3
= (6x
2
−4y)(36x
4
+24x
2
y+16y
2
)
19 wrz 18:52
Monia:
dzięki.
19 wrz 21:33