:(
Agula: Zbadaj liczbę rozwiązań równania w zależności od wartości parametru m :
I −x2 + 2x + 3 I = m
19 wrz 18:46
Vax: f(x) = |−x2+2x+3| = |x2−2x−3| = |(x−3)(x+1)|
Rysujesz wykres paraboli (x−3)(x+1), to co jest pod osią OX przenosisz do góry i ,,odczytujesz
tezę".
19 wrz 18:48
Agula: a da sie to jakimś innym sposobem zrobić?
19 wrz 18:52
Vax: Pewnie da, ale po co, skoro tym sposobem szybko i fajnie wychodzi.
19 wrz 18:54
Agula: ale muszę to robić takim sposobem jaki znam, czyli ze rozpisać na przpadki i dopiero w tedy
jakoś to zrobić, ale nie wiem jak.
19 wrz 18:56
Kejti: masz zrobić sposobem, który "znasz" ale go nie rozumiesz..bez sensu. Lepiej nauczyć się teraz
prostszego..
19 wrz 18:58
Agula: No niby prostszy na takich liczbach, ale jak będą jakieś skomplikowane ułamki to jest trudniej
robć tym sposobem .
19 wrz 19:25