matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie:
rtre:
A ) (2
√
3
−x)(
√
3
+1)=7+
√
3
B )
√
2
x
2
+2
√
3
x=−
√
2
19 wrz 15:22
Bolejący:
a.) (6+2
√
3
−x
√
3
−x)=7+
√
3
6+2
√
3
−x
√
3
−x = 7+
√
3
−x
√
3
−x= 7+
√
3
−2
√
3
−6} −x
√
3
−x=−
√
3
+1} −x(
√
3
−1}= −
√
3
+1 x(−
√
3
+1) = −
√
3
+1 /: (−
√
3
+1) x= ...
19 wrz 18:06