obliczyć długość krawędzi sześcianu
bet.:
Hey ,pomożecie mi

! potrzebuje na wtorek rozwiązanie
Oblicz długość krawędzi sześcianu ,którego objętość jest równa sumie objętości
trzech sześcianów o krawędziach równych odpowiednio a,b,c,
18 wrz 21:34
ICSP: a3 + b3 + c3 = V
V − oznacza objętość szukanego sześcianu. Oznaczmy długość jego krawędzi jako e
V = e3
e3 = a3 + b3 + c3
e = 3√a3 + b3 + c3
Koniec zadania.
18 wrz 21:36
Trivial: Czemu e, a nie np. ξ?
18 wrz 21:37
ICSP: to może "i" miałem dać
18 wrz 21:38
Trivial: ξ wygląda w sam raz na krawędź. Nawet na k się zaczyna.
18 wrz 21:41
Eta:
V= x3 , x >0
x3= a3+b3+c3
x= 3√a3+b3+c3
18 wrz 21:41
Trivial: Witaj,
E
o!
18 wrz 21:42
18 wrz 21:43
Eta:
Witaj
Tri
ial
18 wrz 21:43
Trivial: Eta wśród jabłoni?
18 wrz 21:43
Eta:
raczej "wśród jabłek"
18 wrz 21:44
bet.: dzięki

!
18 wrz 21:50
18 wrz 21:53
Godzio:
Świetne
18 wrz 22:50