pierwiatkowanie do 3
sabinka: ko pomoze mam problem
1/(3√5−3√4
18 wrz 20:06
Dorotaz: stosujesz wzór na a
3 − b
3
| (3√52+3√5 3√4+3√42) | | (3√25+3√5 3√4+3√16) | |
| = |
| = |
| 3√53−3√43 | | 1 | |
3√25+
3√20+
3√16 =
3√61
jak się nigdzie nie pomyliłam , to będzie ok
18 wrz 20:15
Grześ: nie wolno dodawać pierwiastków
bez ostatniego zapisu
3√61 jest poprawnie
18 wrz 20:16
Dorotaz: dziękuję, pomyliłam się
18 wrz 20:19
Grześ: alez nic się nie stało.. po prostu trzeba o tym pamietać, żeby nie zapedzić się w
"upraszczaniu" wyrażenia

Pozdrawiam
18 wrz 20:20
Dorotaz: Teraz już nie zapomnę

Pozdrawiam
18 wrz 20:31