Mnożenie na ulamki
maciek99: Nie umiem tego, pomuzcie. Trzeba wyciągnąć x = ...
18
x
=
12
8
18 wrz 18:43
maciek99:
18
x
i
+
8
12
18 wrz 18:46
Eta:
pomóżcie ...... to pomożemy
a
x
=
b
c
b*x= a*c
a*c
x=
=......
b
18 wrz 18:47
maciek99: O dziękuje! Wszystko już rozumiem, tylko zapomnialem.
18 wrz 18:53
Eta:
Pamiętaj też o ortografii
18 wrz 19:06
Gustlik:Eta − to po prostu efekt braku gramatyki i ortografii, zwłaszcza w liceum, taka jest
prawda. Wałkuje się do znudzenia lektury i wypracowania, a tego, co na co dzień potrzebne,
czyli gramatyki i ortografii − ZERO !
To tak, jakby na matematyce przerabiać przez 3 lata pochodne i całki, a olac procenty, ułamki i
geometrię.
19 wrz 00:13
Vizer: Na forum zostali już tylko sami stali bywalcy