matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
rejczel12:
tg
3
x−tg
2
x+tgx=1 Rozwiąż równanie
prosze tylko o pomysł
18 wrz 18:25
TOmek:
t−tg t
3
−t
2
+t−1=0 t
2
(t−1)+(t−1)=0
18 wrz 18:28
rejczel12:
a tak mógłbym to zapisac
tg
2
x * 2(tgx−1)=0
18 wrz 18:29