matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
monia:
dx
∫
x
√
x
2
−1
18 wrz 18:23
monia:
pomóóżżżcie
18 wrz 18:32
monia:
bardzo proszę, niech ktoś pomoże
18 wrz 19:00
Vax:
dx
∫
(*)
x
√
x
2
−1
tdt
t
2
= x
2
−1 ⇒ dx =
⋀ x
2
= t
2
+1
x
tdt
dt
(*) = ∫
= ∫
= arctg(
√
x
2
−1
)+C
(t
2
+1)t
t
2
+1
18 wrz 19:16
monia:
bardzo dziękuję
18 wrz 19:23