matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1.Wiedząc, że kąt alfa jest kątem ostrym oblicz wartość wyrażenia:
www:
tgα+cosα
20
, gdy tgα=
tgα−cosα
21
2.Wykaż, że dla kąta ostrego alfa równanie jest tożsamością: cos
2
α*sinα+sin
3
α=sinα
18 wrz 17:05
Eta:
1/ c
2
=20
2
+21
2
=> c= 29
21
cosα=
29
podstaw i dokończ .......... 2) L= sinα(cos
2
α+sin
2
α)= ..... to L=P
18 wrz 18:34
mary:
4cosα − tgα
, gdy cosα=
15
17
sinα + tgα
6 paź 16:12