matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!! całka
monia:
dx
∫
2x
2
+4
18 wrz 17:05
monia:
?
18 wrz 17:21
Vax:
Warto znać wzór:
dx
1
x
∫
=
arctg
+ C
x
2
+a
2
a
a
Dostajemy:
dx
1
dx
1
x
∫
=
∫
=
arctg
+ C
2x
2
+4
2
x
2
+(
√
2
)
2
2
√
2
√
2
18 wrz 17:26
monia:
ooo
bardzo dziękuję
18 wrz 17:34