dodawanie potęg
?: mam pytanie.
czy x3 + 2x2 to 2x5 ?
18 wrz 15:50
Grześ1992: nie xD
18 wrz 15:53
Grześ1992: dodajesz potęgi jeżeli masz np. 22*22=24
18 wrz 15:54
?: czyli jak mam jakieś równanie i wychodzi mi taki wynik jak wyżej to już nic z tym nie robię ?
koniec zadania ?
18 wrz 15:56
Grześ1992: jak masz taki wynik :
x3+2x2=0
x2(x+2)=0
x=0 ⋁ x=−2
18 wrz 16:03
?: no tak... <głupek!>
dzięki wielkie !
18 wrz 16:07
AS: Podstaw za x np. 1 i sprawdź czy wyszło to samo? Sam znajdziesz odpowiedź.
18 wrz 17:53