matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równań
maniek:
Proszę o wyjaśnienie Jak mogę wyliczyć układ równań stopnia trzeciego z trzema niewiadomymi?
18 wrz 15:49
Grześ1992:
pokaż jakiś przykład ?
18 wrz 15:51
maniek:
⎧
(y+z)
3
=27x
⎨
(x+y)
3
=27z
⎩
(z+x)
3
=27y
18 wrz 16:02