matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze opomoc
Kama:
Ukłąd równań tak żeby wyszło y=ax+b 3x−4y=4 5y−x=9 2y+x=5 −y+x=2 3x+y=2 2x−2y=10
18 wrz 14:41
Dorotaz:
1) −4y=−3x + 4/ * (−4) 5y = x + 9 / : 5
3
y =
x − 1
4
1
9
y =
x +
5
5
18 wrz 15:54