prosze o pomoc
Marcin: mam równanie :
6x − 9 * 2x − 15x +9 * 5x = 0
wychodzi mi z równania tylko 2.
a odpowiedz powinna byc X = 2 i x = 0
18 wrz 13:26
ZKS:
2x * 3x − 9 * 2x − 3x * 5x + 9 * 5x = 0
2x(3x − 9) − 5x(3x − 9) = 0
(3x − 9)(2x − 5x) = 0
3x = 32 ⋁ 2x = 5x
x = 2 ⋁ x = 0
18 wrz 14:07
Eta:
Dla
ZKS ....
18 wrz 14:07
Sławek:
2x3x−9*2x − 5x3x+9*5x =0
2x(3x−9) − 5x(3x−9) = 0
(2x−5x)(3x−9)=0
2x−5x=0 lub 3x−9=0
z pierwszego masz x=0 z drugiego x=2
18 wrz 14:10
ZKS:
Dziękuję
Eta może mi pomoże na choróbsko.
18 wrz 14:12
Marcin: dzięki za pomoc
18 wrz 14:15