matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wielomiany f(x) = u(x)-[w(x)]^2 oraz g(x) = u(x) * [w(x)]^2
Lilly:
a)u(x) = 4x
2
+ 4x+1, w(x) = 2x −1 b)u(x) = x
2
−2x+1, w(x)=x
2
+x c)u(x) = x
4
−1 w(x)=1−x
2
17 wrz 20:27
Magda:
8 wrz 20:48
klaudia:
4 cze 23:39
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1434.html
4 cze 23:42