matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie przez podstawianie, prosze o całkowite rozwiązanie
piotr:
x
2
−2x
x
3
−3x
2
+7
17 wrz 19:42
Vax:
x
2
−2x
1
3x
2
−6x
1
∫
dx =
∫
=
ln|x
3
−3x
2
+7|+C
x
3
−3x
2
+7
3
x
3
−3x
2
+7
3
17 wrz 19:46
Vax:
Po pierwszym = dopisz jeszcze dx na koniec całki
17 wrz 19:46