matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,,,
rączka:
2>4
x
1
1
czyli x>
czy x<
2
2
17 wrz 18:32
sushi_ gg6397228:
wystarczy podstawic np x= 1, x= 0 i widac jaka bedzie nierownosc
17 wrz 18:34
rączka:
no ale dla x=1 jest 2>4 czyli musi byc mniejsze a dla x=0 jest 2>1 czyli wieksze to jak w koncu...
17 wrz 18:35
ZKS:
1
2 > 2
2x
⇒ x <
2
17 wrz 18:37