matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
ILona:
obliczyć granice lim x
2
e
−2x
x→+∞
17 wrz 13:54
Trivial:
x
2
x
2
e
−2x
=
← liczymy tak samo jak wcześniej z H.
e
2x
17 wrz 13:58
ILona:
1
1
czyli też
=
=0
2e
2x
+∞
17 wrz 14:12