pomocy
magda: Liczba nad pierwiastkiem jest 5 √−32 jest równa
a)−6,4
b)−4
c)−2√2
d)−2
17 wrz 11:54
gość: Chodzi o pierwiastek 5 stopnia? Jeśli tak to odp d)
17 wrz 11:55
magda: ale jak to obliczyłeś/aś

Bo ja tego nie kumam
17 wrz 11:56
gość: Pierwiastek to przeciwieństwo potęgi Jaka liczba podniesiona do potęgi 5 da −32?
17 wrz 11:59
magda: no −2

hehe
17 wrz 12:13
magda: rozpisze mi to ktoś bo ja nie wiem źle mi to wychodzi
17 wrz 12:37
dero2005:
5√−32 =
17 wrz 13:36
dero2005:
5√−32 = −2 bo (−2)5 = −32
17 wrz 13:37
Bajezyd : 3√278
5 mar 11:21
Bajezyd : 3√278
5 mar 11:22
siostra: czy p3∧811=p2∧22
26 maj 21:11
daras: wciskasz na kalkulatorze "odwrotność 5" potem "−32" do tej "potęgi" i wyskakuje ci odp. d)
26 maj 21:45