sprawdz czy prawdziwe sa nastepujace tozsamosci
pijeherbate: cos(x+y)*cos(x−y)=cos2(x)−sin2(y)
17 wrz 11:40
M:
10 mar 18:06
Mei Lin:
P=U(cos(2x)+cos(2y)}{2}
| | cos2(x)−sin2(x)+cos2(y)−sin2(y) | |
P= |
| |
| | 2 | |
sin
2x=1−cos
2x
cos
2y=1−sin
2y
| | cos2(x)−1+cos2(x)+1−sin2(y)−sin2(y) | |
P= |
| |
| | 2 | |
| | 2cos2(x)−2sin2(y) | |
P= |
| =cos2(x)−sin2(y)=L |
| | 2 | |
Podana równośc jest tożsamościa
11 mar 12:18
. :
Komuś się prawa z lewa mylą
11 mar 13:43
Mei Lin:
Trzeba jednak
słoma i
siano 
No faktycznie
11 mar 14:03