matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to obliczyć
Zombie:
Liczba (√6−√2) do kwadratu jest równa : a) 4 b) 8 c) 8−4√3 d) 8−2√3
17 wrz 11:24
Eta:
(
√
6
−
√
2
)
2
=6−2
√
12
+2= 8−4
√
3
17 wrz 11:26
gwiazda:
Skorzystaj ze wzoru (a−b)
2
=a
2
−2*a*b+b
2
17 wrz 11:26