matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
pomocy:
Przybliżenie dziesiętne z dokładnością do 0,01 liczby
√
7
+
√
6
wynosi 5,10. Ile wynosi
1
przybliżenie liczby
z dokładnością do 0,01
√
7
−
√
6
17 wrz 10:54
Vizer:
1
√
7
+
√
6
√
7
+
√
6
=
=
=
√
7
+
√
6
. Wniosek
√
7
−
√
6
(
√
7
−
√
6
)(
√
7
+
√
6
)
7−6
17 wrz 11:02
pomocy:
nigdy bym na to nie wpadł. podstawiałem liczby za pierwiastki i nie chciało mi wyjść. dzięki
17 wrz 11:05