matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kleopatra999:
sin
2
75
16 wrz 18:40
Vizer:
√
2
√
3
√
2
1
(sin(45+30))
2
=(sin45cos30+cos45sin30)
2
=(
*
+
*
)
2
=
2
2
2
2
√
6
√
2
√
2
+
√
6
2+2
√
12
+6
8+4
√
3
4+
√
3
=(
+
)
2
=(
)
2
=
=
=
=
4
4
4
16
16
4
√
3
=1+
4
16 wrz 19:04
Tad:
... oj Vizerku ... to sinusα może być większy od 1
16 wrz 19:40
Vizer:
Pewnie może być kiedy się źle skróci i się nie pomyśli
8+4
√
3
1
√
3
=
+
16
2
4
16 wrz 20:35