matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dy
rączka:
Czy
dy
y
= y'
dx
czy może
dy
= y'
dx
Który zapis jest równoważny?
16 wrz 12:13
Trivial:
dy
y' =
.
dx
16 wrz 12:15
Trivial:
O ile funkcja y=y(x).
16 wrz 12:15
rączka:
Tak tak, y jest jakąś funkcją zależną od x
16 wrz 12:16