matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
monia:
dx
∫
5
√
(2x+1)
3
15 wrz 22:49
Jack:
podstaw t=2x+1
15 wrz 22:52
ZKS:
1
dt = dx t = 2x + 1
2
1
5
∫ t
−3/5
dt =
t
2/5
+ C
2
4
15 wrz 23:00