matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na potęgach.
Sylwia:
Oblicz.
2
2
√
9
[(1,5)
−1
+ 9
−1,5
] − 27
−
tam jest do potegi −
3
3
15 wrz 22:06
Sylwia:
powinno wyjsc 2
15 wrz 22:24
ICSP:
√
9
= 3
2
1,5
−1
=
3
1
9
−1,5
=
27
1
27
−2/3
=
9
podstawiam
2
1
1
1
1
1
1
3(
+
) −
= (2 +
) −
= 2 +
−
= 2
3
27
9
9
9
9
9
15 wrz 22:27