Jak to zrobić??
Milka5: Pole równoległoboku ma 16,8 cm a bok na który przeprowadzona jest wysokość jest wys=8
cm.Oblicz pole wysokości
7 mar 17:26
mlody: Napisz to poprawnie

bo nic z tego nie rozumiem
7 mar 17:32
Milka5: Pole równoległoboki ma 16,8 cm kwadratowych,a bok na kóry przeprowadzona jest wysokość
równa wysokości 8 cm.Oblicz wysokość> To jest te zadanie
7 mar 17:54
Marcin: Milka wciaz to zadanie nie jest poprawnie napisane

a bok na ktory przeprowadzona jest
wysokosc jest rowny 8cm
7 mar 17:56
Milka5: Tak jest równa 8 cm
7 mar 17:59
mlody: Chyba mialo byc ze bok z ktorego poprowadzono wysokosc jest rowny 8cm.
7 mar 18:00
mlody: Jesli tak to rozwiazanie wygladalo by tak. P=1/2ah w twoim przypadku a=8
wiec po wstawieniu do wzoru masz ze 16,8=1/2*8*h dalej chyba dasz rade
7 mar 18:02
Milka5: Nom tak!
7 mar 18:02
Milka5: Dzięki
7 mar 18:03
Bogdan:
mlody, czy P=1/2ah jest wzorem na pole równoległoboku?
7 mar 18:06
mlody: Nie nie sory ! Jery jak mi sie pomylilo u siebie w zeszycie rozwiazuje zadanie wlasnie z
rombem i z rozpedu chyba napisalem ze 1/2 ah. Oczywiscie ze P=ah. Najmocniej
przepraszam!
7 mar 18:09
mlody: Bogdan ! Mam problem z takim zadaniem moze masz pomysl na jego rozwiazanie.
7 mar 18:10
mlody: Znajdz wszystkie pary liczb całkowitych spełniajacych równanie m2-n2=12. Masz jakis
pomysl?
7 mar 18:11
Bogdan:
Mam, poczekaj chwilkę
7 mar 18:12
Bogdan:
m2 - n2 = 12
(m - n)(m + n) = 12
12 = 1 * 12, 12 = -1 * (-12)
12 = 2 * 6, 12 = -2 * (-6)
12 = 3 * 4 12 = -3 * (-4)
12 = 4 * 3 12 = -4 * (-3)
12 = 6 * 2 12 = -6 * (-2)
12 = 12 * 1 12 = -12 * (-1)
Mamy wobec tego 12 układów równań, trzeba je wszystkie rozwiązać i wybrać do
odpowiedzi liczby całkowite.
Podaję przykładowe dwa z tych 12 układów równań (nie chce mi się pisać tutaj
wszystkich):
1. m - n = 3 i m + n = 4
2. m - n = -6 i m + n = -2
7 mar 18:21
mlody: Wielkie dzieki! zobacz na post milki!
7 mar 18:25
Bogdan:
Ręce opadają czytając bzdury wypisywane przez milkę
7 mar 18:35
mlody: Hehe spokojnie zdarza sie kazdemu. Przynajmniej probowala.Wielkie dzieki jeszcze raz za
to zadanie i Trzymaj sie!
7 mar 18:37