Podaj wartości logiczne poniższych równoważności,oceniając najpierw warunki logi
`.ewela: Podaj wartości logiczne poniższych równoważności,oceniając najpierw warunki logiczne zdań
prostych:
a) (−3)2=32⇔−3=3
b)9/105⇔3/35
Oceń wartości logiczne zdań. Odpowiedź uzasadnij.
a) (7≥1Δ5/17)⇒(√2)2 ∊ C
15 wrz 20:03
jknh:
11 wrz 08:10
Aga1.: Zad.1.
a)
(−3)2=32 −−prawda
−3=3−−fałsz
całe zdanie fałszywe
b) to nie jest zdanie.
11 wrz 08:16
Patronus: b) jest zdanie − 105 jest podzielne przez 9 − fałsz
35 jest podzielne przez 3 − fałsz
całe zdanie prawdziwe
11 wrz 08:27
Aga1.: | | 9 | |
Zapis 9/105odczytałam jako |
| |
| | 105 | |
a taki zapis : 9I105odczytałabym 9 jest dzielnikiem liczby 105, co jest fałszem.
A w drugim co oznacza Δ?
11 wrz 08:34
nie jestem z polski: αβγδπΔΩ∞≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠
11 wrz 08:35