rozwiąż równanie
karolina: −x2−1<−x−3
15 wrz 16:27
sushi_ gg6397228:
na jedna strone, Δ,x1, x2
15 wrz 16:31
karolina: Dzięki
a jak narysować wykres −x2−1
15 wrz 17:56
karolina:
15 wrz 18:38
Gustlik: Oblicz współrzędne wierzchołka paraboli:
q=f(p)
Przesuń wykres y=−x
2 o wektor w=[p, q], tj. o p jednostek w poziomie i o q jednostek w pionie.
15 wrz 18:42
karol:
np. ołówkiem lub długopisem
15 wrz 18:42
karolina: ale b w tym wypadku nie wynosi 0?
15 wrz 18:45
Bogdan:
Co tu liczyć?
y = x2, W = (0, 0),
y = x2 + 3, W = (0, 3)
y = x2 − 5, W = (0, −5),
y = −x2, W = (0, 0)
y = −x2 + 7, W = (0, 7)
y = −x2 − 1, W = (..., ...)
15 wrz 18:52
Bogdan:
W tym zadaniu trzeba rozwiązać nierówność, nie ma potrzeby wyznaczać wierzchołek paraboli.
15 wrz 18:53
karolina: tak, ale trzeba graficznie a narazie nie ogarniam funkcji... Wielki dzięki
15 wrz 19:29