całka
monia: oblicz:
pomoże mi ktoś? bardzo proszę
15 wrz 14:19
sushi_ gg6397228:
| | x2 | | x | |
4−x2=4(1− |
| )= 4* [1− ( |
| )2] |
| | 4 | | 2 | |
| x | |
| =t podstawienie i dalej to juz znana całka |
| 2 | |
15 wrz 14:20
monia: ale przecież w granicach całkowania mamy 0, czy to nie mówi że całka jest niewłaściwa
15 wrz 14:21
sushi_ gg6397228:
to sobie zrobisz calke ∫ab i juz nie ma 0 ani 2
15 wrz 14:23
monia: ale jednak tam jest 0 i 2... przecież nie mogę po prostu udać że tego nie widzę
15 wrz 14:26
sushi_ gg6397228:
limes a−−>0, limes b−−>2 ∫ab i juz nie ma 0 i nie ma 2
15 wrz 14:28
Trivial: A co jest nie tak z zerem?
15 wrz 15:15