podobno łatwe :)
Palinka28: W mieście kursuje autobus linii ogólnej. Na tej trasie znajduja sie przystanki A B C D E F G.
Oblicz odległość między przystankami, jeśli wiadomo że:
|AB| + |BC|= 1,10 km
|CD| + |DE|= 1,30 km
|EF| + |FG|= 1,25 km
|FG| + |GA|= 1,35 km
|GA| + |AB|= 1,30 km
|BC| + |CD|= 1,25 km
|DE| + |EF|= 1,15 km
Potrzebuje rozwiązania tego zadania

Tylko nie jakoś skomplikowanie bo to na poziomie 4
podstawówki
15 wrz 00:08
Basia:
chyba nie "ogólnej" tylko "okólnej" tzn. taki, który jeździ "w kółko"
inaczej to zadanie nie miałoby rozwiązania
jeżeli dodasz wszystkie równania dostaniesz 2*obwód
jeżeli dodasz równania 1,2,3,4 dostaniesz obwód + FG i z tego masz FG, a dalej poleci
nie mam pojęcia czy to rozwiązanie jest na poziomie 4 podstawowej
15 wrz 00:27