.
zadanie: Zad. Obliczyć objętość bryły obrotowej powstałej przez obrót wokół osi OX prostej y=x dla
x∊<0,4>
14 wrz 23:51
ICSP: | | 1 | | 64 | |
V = π0∫4 x2 dx = [π |
| x3 + C0]4 = |
| π |
| | 3 | | 3 | |
14 wrz 23:53
Godzio:
πo4∫x2(x)dx = ... To chyba nie jest skomplikowane ?
14 wrz 23:53
ICSP: Godziu ten x w nawiasie to czym on jest?
14 wrz 23:55
Godzio:
A nie wiem, przypałętał się
15 wrz 00:00
ICSP: czyli zapis (x)dx = dx
15 wrz 00:01
Godzio:
Przypadkowo go tak napisałem nie wiem czemu
15 wrz 00:08
Basia:
objętość bryły ograniczonej powierzchnią, która powstaje przez obrót wokół osi OX łuku
y = f(x) obciętego do przedziału <a,b> jest dana wzorem:
V = πa∫b y2(x) dx
rozwiązanie macie poprawne
15 wrz 00:37