równanie wykładnicze
Lusii: 2x+2 − 2x−1=14
Mógłby ktoś rozwiązać to równanie żebym mogła widzieć jak to zrobić... z góry dzięki
14 wrz 22:14
ICSP: ja spróbuję
14 wrz 22:14
ICSP: 2
x+2 = 2
x * 2
2 = 4 * 2
x
| | 1 | |
2x−1 = 2x * 2−1 = |
| * 2x |
| | 2 | |
3,5* 2
x = 14
2
x = 4
2
x = 2
2
x = 2
Myślałem że trudniejsze będzie
14 wrz 22:16
Trivial:
2x+2−2x−1=14
2x−1(23−1) = 14
2x−1 = 2
x = 2.
14 wrz 22:19
Eta:
hi hi
ICSP ......
Trivial położył Cię na łopatki
14 wrz 22:39
Trivial:
14 wrz 22:41
ICSP: Eto moja metoda jest zdecydowanie bardzie zrozumiała dla przeciętnego ucznia.
Pozdrawiam
14 wrz 22:53
Godzio:
Kogoś mi to przypomina
14 wrz 22:54
Eta:
Mi też

.... z załogi "Rudy 102" ?
14 wrz 23:07
Godzio: Dokładnie
14 wrz 23:34
Eta:
14 wrz 23:35