Równanie proste
Ogon: Mam problem z zadaniem
Dana jest prosta l: y=1/3x−2. i punkt A (4,−4), Wyznacz współrzędne punktu B, symetrycznego do
A względem prostej l.
Mogłby mi ktos napisać jak to wykonać krok po kroku?
14 wrz 22:00
ICSP: 1. równanie prostej prostopadłej do prostej l która przechodzi przez punkt A.
2. Układ równań z dwiema prostymi
3. Otrzymany punkt jest środkiem odcinka AB
14 wrz 22:01
Ogon: rówanie postej prostopadłej k: y=−3x+8 l: y= 1/3x−2. Jaki dokładnie układ ułożyć?
14 wrz 22:05
ICSP: z prostej k i l
14 wrz 22:10