rozkład wielomianu na czynniki
Alexandra: Rozłóż na czynniki :
a) W(x)=8x4+24x3+x+3
14 wrz 21:41
ICSP: Twierdzenie o pierwiastkach wymiernych
14 wrz 21:48
sushi_ gg6397228:
grupowanie 1z2 i 3z4
14 wrz 21:50
Eta:
8x3( x+3) +(x+3)= (x+3)(8x3+1)= (x+3)(2x+1)(4x2−2x+1)
a3+b3=(a+b)(a2−ab+b2) dlatego 8x3+1=(2x+1)(4x2−2x+1)
14 wrz 23:49
ICSP: zaczyna się
14 wrz 23:50
14 wrz 23:52
ICSP: Eta zaczyna odświeżać zadania robione i nie robione

To się właśnie zaczyna zwykle koło
północy
15 wrz 00:02
ICSP: P.S. Dobrze że masz taki zwyczaj

Dzięki temu dostałem prawie gotowe rozwiązanie pewnego
zadania

Chyba do końca życie nie zapomnę jego treści.
15 wrz 00:07
Alexandra: dzięki za pomoc
15 wrz 18:20