matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
daisy:
GRANICA (3n
2
+5n+1)\(n+
√
n
)
7 mar 14:17
Bogdan:
3n
2
+ 5n + 1 n
2
(3 + 5/n + 1/n
2
) lim -------------------- = lim ------------------------ = lim (3n) = +∞ n→∞ n +
√
n
n→∞ n(1 + 1/
√
n
) n→∞
7 mar 15:45