dzwine zadanie
Aga: trójkąt o wierzchołkach
A=(2,7)
B=(-1,-5)
C=(2,0)
przekształcono przez symetrie względem punktu C. Znajdź współrzędne wierzchołków
otrzymanego trójkąta A' B' C'
7 mar 14:00
Bogdan:
A = (xA, yA),
S = (xo, yo) środek symetrii odcinka AA', czyli punkt leżący w środku odcinka AA'
A' = (xA', yA')
xo = (xA + xA') / 2 oraz yo = (yA + yA') / 2
Wstaw swoje dane do tych wzorów i oblicz xA' oraz yA'.
7 mar 15:55
Malwina: obwód koła jest równy 68,8 cm.Oblicz promień tego koła
7 mar 16:19
Bogdan:
Podaj wzór na obwód koła
7 mar 16:47
Aga: nadal nie rozumiem

Potrzebuje gotowego rozwiązana albo bardzo dokladnego sposobu zeby to zrobic krok po
roku
7 mar 18:10