matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xoxo
xoxo:
zamień ułamek dzięsiętny na ułamek zwykły; a)2,1(52) b)41,7(9) c)
14 wrz 17:41
olka:
x = 2,15252... |*10 10 x = 21,5252...|*100 1000x = 2152,52... 1000x−10x= 2152,52... − 21,5252... 990x= 2131 x=
2131
990
14 wrz 17:54