wielomiany
hubert05: wykonaj dzialanie:
(x2 +x)2 + (3x2+1)2
czy to będzie (x2 + x + 3x2 +1)(x2 + x − 3x2 −1) ? jeśli tak to czy ktoś mógłby to dalej
rozpisać? bardzo proszę o pomoc
14 wrz 17:34
hubert05: pomóżcie

nie wychodzi mi cały czas
14 wrz 17:42
mat: (x4 + 2x3 + x2) + (9x4 + 6x2 + 1) =
= 10x4 + 9x2 + 1
tak masz w odpowiedziach czy jeszcze innaczej?
14 wrz 17:48
hubert05: mam 10x4 + 2x3+7x2+1
14 wrz 17:52
ICSP: (x2 + x)2 + (3x2 + 1)2 = x4 + 2x3 + x2 + 9x4 + 6x2 + 1 = 10x4 + 2x3 + 7x2 + 1
14 wrz 17:54
mat: tak samo obliczyłam, ale na końcu źle zsumowałam
14 wrz 17:56
hubert05: dziękuje bardzo
14 wrz 17:57