geometria
ola: 1. OBLICZ POLE POWIERZCHNI I OBJETOSC SZESCIANU KTOREGO PRZEKATNA PODSTAWY MA 3√2 CM.
2.W ostroslupie prawidlowym trojkatnym kat nachylenia sciany bocznej do płaszczyzny podstawy ma
60 stopni a wysokosc ostroslupa 3√3cm .Oblicz objetosc i pole powierzchni calkowitej tego
ostroslupa.
bardzo prosze o pomoc
14 wrz 16:22
ICSP: 1. To jakiś żart

2. V = 27
√3
P
pc = 189
√3
Ciekawe czy dobrze drugie policzyłem.
14 wrz 16:29
ICSP: wiedziałem że coś musiałem sknocić

P
pc = 81
√3
14 wrz 16:32
ICSP: dobra koniec.
Ppc = 81√3
V = 81
Muszę jeszcze popracować nad mnożeniem pierwiastków.
14 wrz 16:58