matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj monotonicznosc ciagu
mihas:
n−1
a
n
=
n
14 wrz 12:10
Trivial:
n−1
1
a
n
=
= 1 −
← to już nudne, ale odejmujemy coraz mniejsze liczby − rosnący.
n
n
14 wrz 12:12
ICSP:
zrobiłem ci tamten przykład. Ten robisz tak samo.
14 wrz 12:14