matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Kasia:
Oblicz x
−2
jeśli x= [(−8)
1/3
+ 9
1/2
/4 ]
13 wrz 22:59
Eta:
(−8)
1/3
=
3
√
−8
= −2 9
1/2
=
√
9
= 3
−2+3
1
x=
=
4
4
to
1
x
−2
=(
)
−2
= 4
2
=16
4
14 wrz 00:48