matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartosć wyrażenia
Kasia:
Oblicz wartość wyrażenia: 2*3
20
− 5*3
19
/ 9
9
13 wrz 22:37
dero2005:
2*3
20
−5*3
19
3
18
(2*3
2
−5*3
1
)
=
= 2*9 − 3*5 = 18 −15 = 3
9
9
3
18
13 wrz 22:50
sdfsdf:
fdaπ
∞
⊂ ⊂sd⊂ ⊂sd
7 paź 17:58
pigor:
..., lub L=2*3
20
−5*3
19
= 2*3*3
19
−5*3
19
= 6*3
19
−5*3
19
= 1*3
19
= 3
19
L
3
19
M=9
9
= (3
2
)
9
= 3
2*9
= 3
18
, a więc
=
=3
19−18
=
3
.
M
3
18
7 paź 18:08
Kamil:
2×2×2×2×2+9×9×9=2
5
+3
9
8 lut 18:28
Kamil:
5×7×5×7×5×7×5×7=5
4
×7
4
8 lut 18:32
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick