matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przedstaw w inej postaci
xxxemo:
Przedstaw w innej postaci 3
20
* 27
10
13 wrz 22:33
dero2005:
3
20
*27
10
= 3
20
*(3
3
)
10
= 3
20
*3
30
= 3
50
wykorzystane wzory
a
x
*a
y
= a
x+y
(a
x
)
y
= a
x*y
13 wrz 22:56