f-a liniowa
m: Napisz równanie prostej, której wykres jest nachylony do osi ox pod katem α oraz przechodzi
przez punkt P.
α=30
P=(−1,2)
tgα=a, więc a= √33
2=−1*√33+b
b=2+√33
y=√33x + 2+√33
Pewnie coś jest nie tak. Proszę o sprawdzenie i ewentualne poprawki. Dzięki!
13 wrz 22:19
dero2005:
y = √32x + 6+√33
13 wrz 23:01
Eta:
ok

i Twoje i podane przez
dero2005
13 wrz 23:02
Eta:
no ....widzę ,że
dero2005 ma chochlika w zapisie
13 wrz 23:04
Nikka: | | √3 | |
Dero ma mały błąd − a = |
| |
| | 3 | |
13 wrz 23:05
m: Dzięki, zmyliły mnie brzydkie liczby.
14 wrz 07:43