matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mając wzór na A bezwzględne rozwiąz pierwiastek
amadonna:
mam takie zadanie mając wzór
√
A
2
=/A/ ( chodzi o A bezwzględne ) rozwiąż
√
(5−2{6}
2
13 wrz 21:14
think:
hmm jeśli to miało być
√
(5 − 2
√
6
)
2
= |5 − 2
√
6
| = 5 − 2
√
6
13 wrz 22:21