fizyka
Anka: fizyka
Zawodnik startujący w biegu na 100 m rozpędził się do szybkość 36 km/h w czasie pierwszych 4
sekund ruchu, a potem biegi z tą szybkością aż do mety. Przyjmij, że w czasie rozpędzania się
ruch zawodnika był jednostajnie przyspieszony.
− Oblicz wartość przyspieszenia zawodnika.
prosze o pomoc bo juz zgłupiałam
13 wrz 20:47
sushi_ gg6397228:
ΔV= 36km/h −−> zamien na m/s
t= 4s
13 wrz 20:53
Lol: 36km/h ile to m/s
6 kwi 16:24
Alky: 1km=1000m
1h=3600s
powiedziałem coś czego wcześniej nie wiedziałeś/aś ?
Policz sobie...
| 36*1000 | | m | |
| |
| = .... |
| 1*3600 | | s | |
6 kwi 16:30