równanie
Ya: π
2+(x+1)π+x=0
Ile rozwiązań ma to równanie
a) ma 2rozwiązania
b) nie ma rozwiązań
c)ma jedno rozwiązanie ujemne
d) ma jedno rozwiązanie dodatnie
Jak mam to obliczyć


? Czarna magia, nie zdam tej matury
13 wrz 20:20
Eta:
to równanie liniowe ze względu na "x"
zatem
π2+πx+π+x=0
πx+x= −π2−π
x( π+1) = −π(π+1) / : (π+1)
x=........
odp c)
13 wrz 20:28
ICSP: Ja nie zdałem matury. Ty sobie poradzisz
13 wrz 20:31
Eta:
Widzę ,że humor Ci dopisuje.... figlarzu

ale jabłka nie dostaniesz
13 wrz 20:38
Ya: Nie wierze ,że nie zdałeś,jesteś bardzo dobry z matmy,rozwiązujesz tutaj bardzo dużo zadań.
Ja wzięłam do ręki repetytorium Kiełbasy i stwierdzam,że matematyki nie umiem za grosz

13 wrz 20:40