Witam, proszę o pomoc w rozwiązaniu równania wykładniczego
:|: (2+√3)x + (2−√3)x =4
13 wrz 20:07
Eta:
było na forum setki razy....... poszukaj
13 wrz 20:11
:|: Takie coś też było?

3
2x+5 * 3
−x+1 = 2
x+6
Dochodze do 3
2x * 3
−x * 3
6 = 2
x * 2
6 i nie wiem co dalej
W jaki sposób mogę szybko wyszukać?
13 wrz 20:24
Grześ: 3
2x+5−x+1=2
x+6
3
x+6=2
x+6 / : 2
x+6
x+6=0
x=−6
13 wrz 20:26
:|: pokażcie to 1 proszeeeę
13 wrz 20:38
ICSP: : |: zadanie dla ciebie:
usuń niewymierność z mianownika:
13 wrz 20:39
13 wrz 20:45
:|: Dziękuję
13 wrz 20:50